Wat houdt S-line van Audi in?

De term S-line van Audi is de aanduiding voor optiepakketten met "sportieve inslag". De samenstelling verschilt enigszins per model en is door de jaren heen ook enkele keren veranderd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen S-line sportpakket (in NL gewoon "S-line pakket" genaamd) en S-line exterieurpakket.

Hieronder leggen we het u graag verder uit.

De betekenis van Audi's optie "S-line"

Naar onze herinnering zijn S-line sportpakketten het eerst leverbaar geworden begin 2002 op de A3 en A4. Later, ik meen zo ongeveer vanaf modeljaar 2004 (najaar 2003) is het eerste S-line exterieurpakket ontstaan voor de A4 (B6 nog). Op de A4 (B7) en A6 (4F) zijn meteen vanaf introductie zowel S-line sportpakket als S-line exterieurpakket leverbaar geweest.

Hele grofmazige schets:

S-line sportpakket

- verlaagd onderstel, meestal 3cm (t.o.v. normaal sportonderstel dus 1cm extra)
- grotere velgen (A3 17", meeste andere modellen 18"), keuze uit enkele modellen velgen
- sportstoelen, met S-line logo in rugleuning
- sportstuur, met S-line badge
- bekleding half leer zwart, half stof (tegen meerprijs varianten mogelijk)
- stuur en pookknop met geperforeerd leder (en bij modellen met handremgreep, die ook)
- inleg dashboard en portieren in geborsteld aluminium
- zwarte hemelbekleding
- S-line logo's op stootstrips of op voorschermen
- S-line logo in grille (tot ongeveer 2008)
- instaplijsten met S-line logo (vanaf ongeveer 2008)

S-line exterieurpakket

- andere vorm voorbumper
- andere vorm achterbumper en/of diffusor in achterbumper
- achterklepspoiler
- andere grille (tot circa 2008)
- uitlaatsierstukken (vanaf circa 2008)
- instaplijsten met S-line logo
- S-line logo's op stootstrips of op voorschermen
- soms ook andere deurskirts, zoals op A4 B6, A4 B8 en A5

Het is dus niet zo dat er geheel duidelijke scheiding is tussen interieurpakket en exterieurpakket, daarom heet het sportpakket ook geen interieurpakket...

De meeste opties uit het S-line sportpakket kun je ook los bestellen, zoals sportstoelen, S-line onderstel, zwarte hemel, velgen, etc. De ingedrukte S-line logo's in de rugleuning van de sportstoelen, het S-line stuur, het geperforeerde leer en de inleg van geborsteld aluminium zijn exclusief voorbehouden aan het pakket. Daarom is een "nep S-line" voor een beetje kenner altijd meteen te ontmaskeren. En helaas, zoals hiervoor al gezegd, er zijn meer nep S-lines op marktplaats etc. dan echte

De onderdelen van het exterieurpakket zijn nooit los bestelbaar als af-fabriek optie. Uiteraard kan alles wel achteraf worden gemonteerd. De uitlaatsierstukken zijn bij zwaarder gemotoriseerde versies vaak al standaard, ook zonder exterieurpakket.

Zoekt u een Audi met S-line pakket, wij zijn als de Audi specialist van Noord Holland áltijd op zoek naar zulke Audi's. Grote kans dat wij er in Heemskerk eentje hebben staan voor u, of dat er eentje naar ons onderweg is. Een belletje kan u wellicht helpen. Contact opnemen via onderstaande button mag natuurlijk ook ;-)

Het kan ook zijn dat u er al eentje gevonden heeft, waarvan men in de advertentie zegt dat de betreffende Audi over S-line te beschikt. Let op, het is in te veel gevallen niet correct geadverteerd. Stuur ons de link van die advertentie en wij kunnen u direct vertellen hoe het werkelijk zit, dat kost u niet en het geeft zekerheid.

Weet in elk geval, dat wij als liefhebbers voor u klaar staan, ook als het gewoon om een praatje of advies inwinnen gaat.

Hartelijke groet,
Tom Beentjes namens Beentjes & Fox, Audi specialist van Noord-Holland

 

Ik wil meer over S-line weten
Neem vrijblijvend contact met ons op

Of bel direct naar 0251-823434